Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.
25 maj 2021

Mest nöjda företagarna i Göteborgsregionen finns i Härryda kommun

Näringslivschef Fredrik Olsson hoppar av glädje.

Näringslivschef Fredrik Olsson i glädjehopp.

Aldrig har företagarna i Härryda kommun varit så nöjda med företagsklimatet i kommunen som i år. Det visar resultatet av Svenskt näringslivs enkätundersökning 2021. Härryda kommun förbättrar sig på alla enkätfrågor och ligger med detta högst bland kommunerna i Göteborgsregionen.

Resultatet från årets enkätundersökning visar att företagsklimatet i Sverige ökar i stort. Likaså förbättrar alla kommuner i Göteborgsregionen sina resultat jämfört med 2020, och Härryda kommun hamnar högst upp i listan.

– Det är oerhört glädjande att företagandet i Sverige känner positivt stöd och draghjälp från kommunerna, säger Fredrik Olsson, näringslivschef i Härryda kommun. Därför är jag också extra stolt och glad att Härryda kommun toppar listan inom GR.

Positiv attityd till företagande i hela kommunen

Inte bara nöjdheten utan även svarsfrekvensen ökade bland Härryda kommuns företagare i årets enkät. Många uttrycker att de varit i kontakt med kommunen på olika sätt. På frågan om tjänstemännens attityd till företagande ger företagen förbättrat betyg för tredje året i rad. Härryda kommuns nya näringslivspolicy säger kommunen på bred front ska prioritera företag och företagare. Härryda kommun har som mål att ha Sveriges bästa näringslivsklimat.

– Vi har arbetat med att ställa om verksamheten och nå företag via digitala företagsbesök, ordnat webbinarium och mingel, samt fortsatt med våra digitala frukostmöten. Den återkopplingen vi fått från våra lokala företagare är att det varit mycket uppskattat. Vi har vår handlingsplan redo och nu lägger vi in nästa växel på resan att bli bäst i Sverige, säger Fredrik Olsson.

Svenskt näringsliv om företagsklimatet i Sverige - enkätresultat 2021 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer

Företagande och näringsliv i Härryda kommun

Näringslivskommun i topp