Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.
9 november 2021

Härryda kommun lanserar e-tjänst för att förbättra företagsklimatet

Folk som sitter runt bord och samtalar.

Det återkommande Härrydaminglet uppskattas av många företagare i kommunen.

Härryda kommun rankas högt i Svenskt näringslivs mätning av lokalt företagsklimat. I senaste mätningen blev kommunen tvåa bland Sveriges alla 290 kommuner – ett resultat som näringslivschef Fredrik Olsson är stolt men inte nöjd över. Nu lanserar kommunen en e-tjänst för att kunna bli ännu bättre.

Vi har ett politiskt mål att varaktigt vara nummer ett. Att driva företag i Härryda kommun ska vara enkelt och vi ska skapa förutsättningar för att näringslivet ska kunna anställa fler. Vi har även ett politiskt mål om att ha Sveriges lägsta arbetslöshet så de här målen sammanfaller, säger Fredrik Olsson, näringslivschef i Härryda kommun.

Vill veta vad företagen tycker

Företagsklimatet är något som kommun och företag skapar tillsammans. Nu vill Härryda kommun göra det enklare för näringslivet att dela med sig av sina erfarenheter och skicka in förbättringsförslag som ska leda till att kommunen tar klivet upp till första platsen.

Som näringslivsenhet försöker vi vara tillgängliga så mycket som möjligt. Det går självklart redan nu att lämna förbättringsförslag direkt till oss i olika kanaler, men nu introducerar vi en e-tjänst där företagare dygnet runt kan dela med sig av sina erfarenheter. Här går det också att lämna förbättringsförslag helt anonymt. För oss spelar det ingen roll hur förslagen lämnas, det viktigaste är att vi får en möjlighet att förbättra våra verksamheter och vår service till företagen, säger Fredrik Olsson.