Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.
13 juli 2017

Patrik Linde (S) nytt kommunalråd från 15 juli

Patrik Linde

Patrik Linde

Den 15 juli tar Patrik Linde (S) över uppdraget som kommunalråd och kommunstyrelsens vice ordförande efter partikollegan Mats Werner.

- Att få vara med och bygga kommunens framtid känns självklart både hedrande, roligt och väldigt spännande. Jag har varit fritidspolitiker i många år och nu får jag göra det jag älskar på heltid, säger Patrik Linde.

Patrik gjorde entré i kommunpolitiken som ersättare i kommunfullmäktige för 15 år sedan och har bland annat haft uppdrag i Förbo och i kyrkofullmäktige i Råda. Han är utbildad lärare och har jobbat 14 år som lärare i matte, NO och teknik, nu senast på högstadiet på Göteborgs Högre Samskola.

Områden du brinner lite extra för?

– Boendefrågan är en av dem och kanske den mest centrala i ett samhällsbyggande. Vi måste få fram fler lägenheter så att unga kan flytta hemifrån, men också arbeta för rimliga boendekostnadsnivåer.

– En annan hjärtefråga är utbildning. Själv tyckte jag det var rätt tråkigt att gå i skolan, men jag var duktig i matte och natur och så här i efterhand förstår jag att jag var understimulerad. Idag vet jag att det går att stimulera eleven på dess nivå och hitta individuella utmaningar. Bra personal är oerhört viktigt.

– Sedan måste vi fortsätta utveckla kollektivtrafiksnätet. Tåget är framtidens ryggrad och regionaltåg mellan Göteborg och Borås är en extremt viktig fråga.

Patrik Linde är 37 år och bor med fru och dotter i Mölnlycke.

Mats Werner (S) har varit kommunstyrelsens vice ordförande sedan 2012.

– För mig är det ett lämpligt tillfälle att lämna över uppdraget som kommunstyrelsens vice ordförande, och det känns väldigt skönt att få göra det till Patrik som har stor erfarenhet från politiken och också har en gedigen yrkesbakgrund. Tiden som kommunalråd har varit otroligt lärorik och jättespännande där jag har fått sätta mig in i allt mellan himmel och jord. Jag har haft god hjälp av duktiga och samarbetsvilliga tjänstemän. Ingen fråga har varit för dum att ställa, och det hoppas jag att också Patrik kommer känna, säger Mats Werner.

Mats Werner fortsätter sitt uppdrag som ledamot i kommunfullmäktige.

Kontakt

Patrik Linde, kommunalråd och vice ordförande i kommunstyrelsen (S)
031-724 61 00 (kontaktcenter)
patrik.linde@politiker.harryda.se