8 oktober 2021

Ökad närvaro i Landvetter efter skjutning

Fältsekreterare utomhus i centrum.

Med anledning av skjutningen i Landvetter under natten till fredagen ökar Härryda kommun det trygghetsskapande arbetet i området ikväll fredag. Fältgruppen kommer att röra sig i centrum och Studio 13 håller extra öppet från klockan 17.

Den inträffade händelsen rubriceras av polisen som försök till mord. Enligt polisen är både offer och gärningsman vuxna personer. Den misstänkte gärningsmannen är gripen och den skjutne vårdas på sjukhus.

Härryda kommun ökar närvaron i Landvetter centrum fredag kväll och öppnar mötesplatsen Studio 13, för att öka tryggheten och kunna fånga upp den oro som kan finnas hos såväl vuxna som barn och ungdomar i Landvetter. Fältgruppen och personal från kommunens stödgrupp vid kris, POSOM, kommer att röra sig runt om i Landvetter centrum medan fritidsledarna på Studio 13 håller igång verksamheten på plats.

Kommunen ökar även bevakning med väktare under helgen. Också polisen uppger att de har ökad närvaro. Kommun och polis har ett nära samarbete.

Tipsa polisen

Har du sett något eller har tips att dela med dig av kan du prata med poliserna på plats eller höra av dig på telefon 114 14 eller tips på polisen på webben.

Tipsa polisen på webben Länk till annan webbplats.

Läs mer

Fältgruppen

Information om POSOM och krisberedskap

Studio 13

Kontakt

Nicklas Svensson, säkerhetssamordnare Härryda kommun
031-724 63 19 Länk till annan webbplats.
nicklas.svensson@harryda.se