13 augusti 2021

Nu söker vi nästa HBTQ-pristagare

I Härryda kommun har alla rätt att vara den de är. Vet du någon
som arbetat för att främja lika rättigheter och möjligheter
oavsett sexuell läggning, könsidentitet och könsuttryck?
Nominera då personen eller gruppen till HBTQ-priset!

HBTQ-priset är ett pris som står för allas lika värde. Priset delas ut till en person eller grupp som arbetat för att främja lika rättigheter och möjligheter oavsett sexuell läggning, könsidentitet och könsuttryck. Lämna din nominering senast 12 september 2021.

Vem kan bli nominerad?

Priset delas ut till den person eller grupp som gjort något för att underlätta för hbtqi-personer. Det går att nominera för både stora och mindre insatser. Till exempel kan du nominera personer som genom sitt självförtroende inspirerar andra att vara den de är eller någon som på något sätt lyft och arbetat för frågor som främjar lika rättigheter och möjligheter oavsett sexuell läggning, könsidentitet och könsuttryck.

Den nominerade personen eller gruppen ska vara verksam inom Härryda kommuns gränser eller ha gjort en insats som på annat sätt har anknytning till kommunen. Kommunanställda och kommunala verksamheter kan inte tilldelas priset.

Föregående års vinnare

HBTQ-priset har delats ut en gång tidigare under 2019. Prisutdelningen 2020 ställdes tyvärr in på grund av den rådande pandemin.

HBTQ-pristagare 2019 var Karin Karlsson, präst i Råda församling.

HBTQ-pristagare 2019 - Karin Karlsson

Kontakt

Sanna Eskilsson Juhlin, kultur- och fritidschef
031-724 64 34
susanna.eskilsson.juhlin@harryda.se