Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.
5 februari 2019

Måltidsservice nominerat till GötaPriset 2019

Sedan 2015 har Härryda kommun aktivt arbetat med att minska matsvinnet från kommunens offentliga måltider. Nu nomineras Måltidsservice till GötaPriset 2019 för sitt arbete.

Till höstterminen 2017 öppnade Backaskolan, en nybyggd grundskola i Landvetter 160 inskrivna elever. Måltidsverksamheten på Backaskolan arbetar med devisen "vi väljer det andra valt bort!" och lagar spännande smakfull, näringsriktig mat med låg miljöbelastning av delvis räddade råvaror som annars hade slängts. Nu nomineras Måltidsservice för sitt arbete med att minska matsvinn till GötaPriset 2019. Måltidsservice projekt är ett av 28 andra projekt som nominerat för att ta emot GötaPriset 2019. 

Nominerat projekt kommer att presenteras på Kvalitetsmässan den 12–14 november på Svenska Mässan i Göteborg.

Fakta om GötaPriset

GötaPriset har sedan 1989 delats ut till Sveriges bästa utvecklingsprojekt i offentligt sektor. Förutom äran belönas det vinnande projektet med en prischeck på 100 000 kronor.

Bakom GötaPriset står Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Sveriges Kommuner och Landsting, Institutet för Kvalitetsutveckling – SIQ och Länsstyrelsen i Västra Götaland.

Läs mer om GötaPriset här. Länk till annan webbplats.

Kontakt

Anna Löfgren Adén, Miljöutvecklare måltidsservice
031-724 69 26
anna.lofgrenaden@harryda.se

Backaskolan i Landvetter. Foto: Emmy Jonsson