Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.
17 februari 2022

Hundrastgård och utegym - några medborgarförslag som blir verklighet

I förra veckan beslutade kommunstyrelsen om flera förslag som medborgare i Härryda kommun tagit initiativ till. Här är listan över medborgarförslagen som blev godkända eller nekade.

  • En hundrastgård på heden i Rävlanda godkändes av kommunstyrelsen, som även anser att en hundrastgård har en trygghetsskapande funktion i området.
  • Den öppna närlekplatsen i Önnerödsplan i Landvetter behöver bli mer som en park med skugga och växtlighet, ansåg medborgaren. Kommunstyrelsen godkände förslaget. Plantering av fler träd kommer att ske vid lekplatsen och ingå i kommunens skötselplan.
  • Eskilsby behöver en hinderbana och utegym, ansåg medborgare. Kommunstyrelsen tyckte också att det vara en bra idé och kommunen arrenderar mark på en privat tomt i Eskilsby för att anlägga ett kombinerat utegym och hinderbana där.
  • Ytterligare en grillplats eller grillstuga behövs i motionsområdet Landehof i Landvetter, föreslog medborgare. Kommunstyrelsen säger nej till förslaget med motiveringen att det finns tillräckligt med utspridda grillplatser både i och i närheten av Landehof.
  • En medborgare vill skydda barn och elever från att ta del av pornografiskt innehåll genom kommunens verksamheter. Webbfilter mot porrnografiskt innehåll finns redan i samtliga kommunala verksamheter och ett förbud mot porrsurfande ryms i rutinen för informationssäkerhet. Förslaget är därför redan uppfyllt.
  • Medborgare föreslog en idrotts- och kulturbuss för att underlätta för fler barn och unga att kunna ta del av kommunens breda utbud av idrotts-, kultur- och fritidsaktiviteter oavsett var i kommunen man bor. Kommunstyrelsen sa nej till förslaget. Motiveringen är att det skulle bli för dyrt.

Förhandlar om att köpa en idrottshall

Efter omröstning beslutade kommunstyrelsen att kommunen ska fortsätta förhandlingen om att köpa en befintlig idrottshall i Mölnlycke fabriker. Hallen ligger i anslutning till Bruksgatan och planeras att hyras ut för föreningsaktiva inom många olika sporter.

Fler beslut från kommunstyrelsens sammanträde:
Protokoll och handlingar 10 februari 2022