Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.
17 maj 2019
Lyssna

Hulebäckselever fick höjdarbesök från FN

Hulebäcksgymnasiet är en FN-skola med internationell profil. Därför valde Ulrika Modéer, FN:s assisterande generalsekreterare och chef för FN:s organ för utveckling UNDP, att träffa just Hulebäcks elever när hon var på besök i hemorten Mölnlycke.

Sedan ett år tillbaka är Ulrika Modéer, tidigare statssekreterare för biståndsminister Isabella Lövin (MP), den mest inflytelserika svenska representanten i FN-skrapan. Torsdag den 16 maj var hon på besök i Mölnlycke. Besöket var ett önskemål från Härryda kommun:

– Vi fick reda på att Ulrika Modéer skulle komma till Sverige i maj och ville gärna ha hit henne som en del i vår satsning på kunskap och inspiration kring de globala målen för hållbar utveckling, säger Anders Bruce, utvecklingsledare för kommunens Agenda 2030-arbete.
– Ulrika är uppvuxen här i kommunen och ville gärna komma hit, vilket vi är väldigt glada för. Hon valde själv att prioritera Hulebäcksgymnasiets elever, eftersom det är en FN-skola.

FN:s och UNDP:s arbete för global hållbar utveckling var i fokus under föredraget. Men Ulrika Modéer delande även med sig av sin egen resa, från engagemang i lokala Amazonasföreningen i Härryda till den position hon är på idag. Det var också den delen som lockade till flest frågor från den unga publiken.

Läs mer om Härryda kommuns arbete kring Agenda 2030 - de globala målen för hållbar utveckling.

Kontakt

Anders Bruce, utvecklingsledare miljö och Agenda 2030
anders.bruce@harryda.se
031-724 65 03länk till annan webbplats