Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.
6 april 2017

Flygplatsdirektören berättade om Airport city

Det var knökfullt i matsalen på Härrydaskolan när Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport, gästade onsdagens kommundelsdialog för att prata om Airport City.

I år firar Landvetter flygplats 40-årsjubileum och sedan öppnandet 1977 har hela 132 miljoner resenärer passerat genom flygplatsen. Nu tar man nästa steg i utvecklingen genom att förbereda två och en halv miljon kvadratmeter mark som behövs för att bygga Airport City.

Airport City blir som en helt ny stadsdel vid flygplatsen, som ska innehålla alltifrån kontor och logistik till handel, upplevelser, kultur och hotell.

– Det hade varit roligt att få dit någon typ av företag som verkligen sticker ut, tänk vad roligt det vore om ett företag som IKEA ville etablera sig, säger Charlotte Ljunggren.

"Vi behöver fler Eiffeltorn"

Flera invånare på plats ville gärna se någon typ av simhall eller äventyrsbad inom ramen för Airport City, men Charlotte Ljunggren berättar att hon tänker ännu större:

– Ishallar och simhallar i all ära, jag brukar säga att vi behöver fler Eiffeltorn. Vad är det som ska göra att folk kommer och besöker oss här? Vad får ungdomar att komma hit? Vad är nästa stora grej?

Ett nav för friluftsliv

Hennes frågor var en del av utgångspunkten för kvällens kommundelsdialog i Härrydaskolans matsal. Som vanligt delade deltagarna på plats in sig i smågrupper, tillsammans med politiker, för att diskutera Airport City och hur Härryda som samhälle kan dra nytta av jättesatsningen alldeles nästgårds.

Flera grupper var inne på att utnyttja Härrydas natursköna läge genom att kanske göra orten till ett nav för friluftsliv med vandringsleder, fiske, grottutforskning och hästnäring. Även Härrydas starka hantverkstradition lyftes fram som ett potentiellt trumfkort. Andra ville skapa en 4H-gård, eller någon form av arena för motorsport.

En fullständig sammanfattning av de synpunkter som lyftes fram under kommundelsdialogen dyker upp här på harryda.se inom kort.

Läs mer om kommundelsdialoger

Läs mer om Airport City

Kontakt

Emelie Ivarsson
beredningssekreterare
031-724 61 58
emelie.ivarsson@harryda.se