Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.
3 februari 2021

Enklare att utföra dina ärenden hos kommunen

Ska du installera en värmepump, ansöka om skolskjuts, anmäla dig som volontär eller vill du lägga ett medborgarförslag? Då hittar du en digital tjänst (e-tjänst) för detta på kommunens webbplats, bland en mängd andra tjänster. Och fler ska de bli. Vi vill att det ska vara lätt att utföra dina ärenden hos Härryda kommun.

Digitala tjänster är tillgängliga dygnet runt, så att du kan skicka in din ansökan, anmälan eller beställning när det passar dig.

Följ ditt ärende på Mina sidor

Med ett nytt ärendesystem och en ny portal för digitala tjänster och blanketter vill vi göra det ännu enklare och tydligare för dig som är i kontakt med kommunen. Du kommer i större utsträckning kunna följa dina pågående ärenden via Mina sidor, och där direkt kunna ställa frågor runt ditt ärende till handläggaren.

Digitala tjänster och blanketter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Få ut gamla ärenden

Har du ett pågående ärende genom den tidigare e-tjänstportalen, kommer du att bli kontaktad av berörd verksamhet för att säkert få ditt ärende slutfört. Avslutade ärenden finns sparade i kommunens diarium enligt gällande dokumenthanteringsplaner. Vill du få ut dokumentation skickar du in din förfrågan via den digitala tjänsten för detta.

Få ut dokumentation från avslutade e-tjänstärenden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler vägar in

Genom digitala tjänster kan många få hjälp med mycket. Du som vill eller behöver komma i kontakt med oss på andra sätt, ska enkelt kunna göra det med. På kommunens webbplats hittar du alltid kontaktuppgifter till ansvarig verksamhet. Via växel och kontaktcenter får du hjälp på telefon.

Digitala tjänster och blanketter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta Härryda kommun

Så hanterar vi dina personuppgifter

Entrén till kommunhuset i Härryda kommun, Mölnlycke. Skulptur i förgrunden.

Kommunhuset i Mölnlycke, med konstverket "Nod" av Eva Hild i förgrunden.

Kontakt

Camilla Alenäs Atherfold, enheten för digital utveckling
031-724 70 15
camilla.alenas@harryda.se