Kontakt
Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.
6 juli 2018
Lyssna

Tält för idrott och motion vid Långenäsvägen

Ett stort tält har blåsts upp vid Långenäsvägen i Mölnlycke. Tältet har rundat tak och har en mörkgrön färg på sidorna och är vitt på taket och en bit ner på sidorna.

Nu är den tillfälliga idrottshallen på plats intill parkeringen vid Långenäsvägen i Mölnlycke. Den öppnar i september. Härryda kommun kommer att hyra den tillfälliga hallen av Wallenstam.

Nu har den tillfälliga idrottshallen blåsts upp ovanpå den gjutna grunden på Långenäsvägen 11. Hallen öppnar för träning när höstterminens verksamheter kommer igång i september. Betonggrunden behöver också de här veckorna för att stelna ordentligt.

Tillfällig hall med två planer

Det kommer att finnas två mindre planer i hallen. Intill blir det en paviljong med dusch och toaletter.

- Den provisoriska idrottshallen ska täcka föreningslivets behov av träningstider inomhus när de nuvarande hallarna i Mölnlycke fabriker försvinner, säger Maria Lind, fritidschef i Härryda kommun.

Att Härryda kommun hyr den tillfälliga hallen är ett sätt för kommunen att förbereda för att detaljplanen för Mölnlycke fabriker kan komma att vinna laga kraft snart. Om detaljplanen vinner laga kraft ska Blackfox- och Redfox-hallarna i fabriksområdet rivas.

Idrottshall med olika ”namn”

Idrottshallen vid Långenäsvägen är en uppblåsbar idrottshall av den typ som vissa kallar barracudatält och andra tälthall eller ”airdome”.

Tanken är att den tillfälliga idrottshallen ska användas fram till år 2020, då den nya idrottshallen inom Mölnlycke fabriks-området förhoppningsvis står färdig.