16 juni 2020
Lyssna

Sista chansen till solcellsstöd

Solpaneler på ett villatak.

Foto: Mostphotos

Har du funderat på att skaffa solceller? Då är det hög tid att ansöka om solcellsstöd nu. Från och med den 7 juli är det ansökningsstopp.

Det statliga solcellstödet täcker 20 procent av den totala kostnaden för att skaffa solceller (installation och material). Solcellsstödet i sin nuvarande form kommer att tas bort den 7 juli 2020. Det går också att använda sig av ett rotavdrag som alternativ, men det ger schablonmässigt endast cirka 9 procent av kostnaden i stöd. Om du tänkt skaffa solceller kan det alltså vara en lönsam affär att ansöka om solcellsstödet nu.

För dig som redan har sökt solcellsstöd är slutdatumet för att ha installerat solceller framflyttat till den 30 juni 2021.

Stöd i ny form 2021

Det kommer sannolikt att finnas någon form av finansiellt stöd för solceller även i framtiden, men först från 2021. Hur det nya stödet då kommer att se ut, vet vi inte i nuläget.

Rådgivning kring solceller

Har du frågor eller funderingar, eller vill ha hjälp med att göra en snabb ansökan om stödet, är du välkommen att kontakta energi- och klimatrådgivarna. Se uppgifter under Kontakt.

Härryda kommuns information om solceller

Regeringskansliets nyhet om solcellsstödetlänk till annan webbplats

Kontakt

Hans-Erik Linnros, energi-och klimatrådgivare
hans-erik.linnros@harryda.se
031-724 86 98

John Hamnelid, energi- och klimatrådgivare
john.hamnelid@boras.se
033-35 30 99