Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.
18 april 2017
Lyssna

Ny energi- och klimatrådgivare

Härryda kommun har fått en ny energi- och klimatrådgivare som ger råd och tips till kommunens hushåll, företag och organisationer. Hans-Erik Linnros ser fram emot sitt nya uppdrag.

- Jag ser bara positiva effekter av mitt jobb! Jag hjälper våra invånare att göra klimatsmarta val, att vara energi medvetna, att spara både pengar och miljö. Som det ser ut idag när det gäller klimatpåverkan och energiförbrukning är det inte hållbart i längden men jag vill tro att vi tillsammans kan göra skillnad.

Goda råd är gratis

Till energi- och klimatrådgivaren kan man vända sig med bland annat frågor om uppvärmningsalternativ, ventilation, isolering, vattenanvändning, hushållsel, inomhusklimat, energispartips. Du kan dessutom få information om marknadsöversikter, investeringsstöd, skattereduktion, lagar och regler med mera. Rådgivningen är opartisk och kostnadsfri.

Den hetaste frågan just nu är solceller

Solen är en fantastisk energikälla som både är gratis och miljövänlig. Många lockas av att kunna producera sin egen el samtidigt som priserna på solceller sjunkit kraftigt på senare år. Det finns en hel del att tänka på när det gäller solceller som lagar och regel, investeringsstöd, skattereduktion om man säljer sitt överskott med mera.

Hur energi- och klimatsmart är du?

- Jag planerar faktiskt för solceller hemma, dock måste jag förhandla med grannen först som har lite för många träd som skuggar mitt tak. Annars tycker jag att det är enkla åtgärder som gör skillnad. Som till exempel att stänga av elektronik och belysning som inte används, installera ett snålspolande duschmunstycke, använda vattenkokare när man ska koka upp vatten och sänka temperaturen hemma med någon grad, säger Hans-Erik Linnros, Härryda kommuns nya energi- och klimatrådgivare.

Kontakt

Hans-Erik Linnros, energi-och klimatrådgivare
031-724 86 98
energiradgivning@harryda.se