Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.
14 augusti 2019

Ny bygger vi Wallenstam arena i Mölnlycke fabriker

Sportig på insidan, historisk på utsidan. I slutet av september ska den gamla textilfabriksbyggnaden på Fabriksvägen 1B vara borta och marken framför den jämnad och sanerad, för att ge plats åt Wallenstam arena - en arena för idrott, men också för mässor och event.

Om drygt två år, 2021, när Wallenstam arena är klar och folk börjat flytta in i de nya bostadskvarteren i Mölnlycke fabriker, är det den här synen som möter människor som promenerar längs Massetjärn: utvändigt en 11 meter hög, 43 meter bred fasad i glas, ljusa fasadskivor och rödbrunt tegel.

– Samtidigt har det varit viktigt att behålla känslan av gammal fabriksmiljö. Med liknande material och färger ska den nya arenans fasad smälta in i miljön och de kringliggande byggnaderna. Bottenplattan i den gamla fabriken behåller vi och vi har rödbrunt skärmtegel i fasaden, säger Claes Johansson, arkitekten på Liljewalls arkitekter som ritat arenan.

Två hallar och balkong med utsikt

Genom den glasade entrén kommer man till ett slags innetorg med luckor för biljettförsäljning, kiosker, souvenirbutik, rehabiliteringsgym och förråd.

Entréhallen leder sedan in till den stora matchplanen och läktarplatser åt cirka 1 600 åskådare. På andra våningen finns passager från läktaren till en kafeteria och en utställningsyta. De ansluter till en stor balkong med utsikt över Massetjärn. Innanför matchplanen i den 85 meter djupa L-formade byggnaden, finns en nästan lika stor träningshall. De åtta omklädningsrummen, varav två är A-lagens egna omklädningsrum, fördelar sig på två våningsplan.

– Wallenstam arena ska vara en idrottsarena för träning, matcher och turneringar för spelare, tränare och åskådare i alla åldrar, säger Maria Hamrehjelm, fastighetschef i Härryda kommun.

Mer om Wallenstam arena:

  • Rymmer två spelplaner varav en plan med cirka 1 600 läktarplatser
  • 43 meter bred och 11 meter hög fasad mot Massetjärn, 85 meter djup
  • 6 200 kvadratmeter
  • kostar mellan 115 och 120 miljoner kronor
  • beräknas vara klar år 2021
  • den 21 september hålls ett första spadtaget-arrangemang på området.

Läs mer om Wallenstam arena och nya bostadskvarter i Mölnlycke fabriker

Kontakt

Maria Hamrehjelm, fastighetschef
031-724 64 58
Maria.hamrehjelm@harryda.se

Anders Johansson, projektledare för Wallenstam arena 
031-724 64 61
Anders.k.johansson@harryda.se