Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.
22 mars 2017
Lyssna

Minecraft-vinnarna utsedda

Råda rum fylldes under onsdagen av elever som varit med och byggt Landvetter södra i Minecraft.

Härryda kommun planerar ett helt nytt samhälle för 25 000 invånare, Landvetter södra. Under hösten lät vi våra grundskoleelever vara med och bygga Landvetter södra i Minecraft. 1400 elever i 65 klasser i årskurserna F-9 har deltagit. På onsdagen var det stor final med filmvisning i Råda rum.

I höstas arbetade 65 klasser med 1400 elever runt om i kommunen med att planera och bygga sin version av vårt nya samhälle Landvetter södra i byggspelet Minecraft. Eleverna har arbetat utifrån en riktig karta med flera olika teman i skolan. Den röda tråden har varit att fundera kring hur man planerar ett helt nytt samhälle. Flera klasser har varit på studiebesök på plats i det område som ska bli Landvetter södra.

– Det har varit fantastiskt att se vilket engagemang, klokhet och mod som eleverna har bidragit med. Förutom att vi tar med oss barnens och ungdomarnas idéer i vårt fortsatta arbete med Landvetter södra, känns det också värdefullt att ha fått möjligheten att inspirera framtidens samhällsbyggare, säger Lotta Kjällström, projektledare.

På onsdagen arrangerades en stor final i Råda rum. Klasserna hade fått i uppgift att presentera sitt arbete i form av korta filmer. En jury bestående av projektledare Lotta Kjällström, stadsarkitekt Matilda Svenning och planarkitekt Maria Lejdebro har tittat på samtliga bidrag och valt ut fem stycken som stack ut lite extra.

De fem vinnande bidragen är:

Vällsjöskolans förskoleklass Galaxerna
Klass 3 A Hindåsskolan
Klass 5 A Furuhällsskolan
Klass 9 II Rävlandaskolan
Klass 9 I Ekdalaskolan

 

Se de vinnande bidragen här! (Om ett par dagar kommer du att kunna se samtliga tävlande bidrag).

Kontakt

Lotta Kjällström, projektledare Landvetter södra
lotta.kjallstrom@harryda.se
031- 724 61 00