Kontakt
Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.
5 februari 2018
Lyssna

Lägenheterna i Stenbrottet färdiga

En vit vägg med bokhyllor uppsatta. Det står böcker och saker på hyllorna.

Under våren blir det inflytt i de nybyggda lägenheterna i
Stenbrottet i Mölnlycke. Om du står i den kommunala bostadskön i Härryda får du nu vara med och göra intresseanmälningar till några av de 67 hyresrätterna i Stenbrottet.

En skiss visar de tre nybyggda husen med lägenheter i Stenbrottet i Mölnlycke.

I de tre nybyggda husen i Stenbrottet finns det drygt 120 lägenheter. Runt 80 av dem är hyreslägenheter och 67 av dem kommer att erbjudas till dem som står i den kommunala bostadskön i Härryda kommun.

- Det känns jätteroligt att kommunen kan bidra med bostäder av hög kvalitet och med förhållandevis rimliga hyror, säger Kristina Englund, mark- och bostadschef i Härryda kommun.

Hyrorna kommer preliminärt att ligga på omkring 4 700 kronor för de minsta lägenheterna (ungefär 35 kvm) och upp till cirka 8 300 kronor för en trerummare på 73 kvadratmeter.

Även unga hyresgäster

Unga vuxna som är födda 1993 eller senare kommer att ha förtur till vissa av de mindre lägenheterna som är på 1,5 rum.

- Vi har velat få till lägenheter med lite enklare karaktär för att underlätta för unga som kan ha svårt att komma in på bostadsmarknaden och ofta inte har stått så länge i bostadskön. Nybyggt är nästan aldrig billigt, men här tycker jag att vi har lyckats bra, säger Kristina Englund.

Två barn ritar med kritor på en tegelvägg. De ritar ett hus.

Inflytt under våren

Du som får erbjudande om att göra en intresseanmälan till en lägenhet i Stenbrottet behöver lämna in din anmälan senast söndagen den 18 februari. Du kan anmäla intresse antingen här på kommunens webbplats, härryda.se/stenbrottet, eller genom att fylla i talongen som kommer med utskicket.

Efter den 18 februari gör kommunen en kölista utifrån hur lång tid de intresserade har stått i bostadskön. Ungefär en månad senare kommer bostadsbolaget Tornstaden, som äger och förvaltar hyresrätterna i Stenbrottet, att höra av sig till dem som har möjlighet att få en lägenhet.

De första hyresgästerna kan börja flytta in i Stenbrottet i april och maj.

Fler lägenheter och radhus

Senare i år blir bostadsrätter i radhus färdiga att säljas i Mölnlycke och Hindås. Hyresrätter i Landvetter och Rävlanda är på gång till 2019.

- Området Björkelid i Rävlanda är kanske lite extra roligt eftersom kommunen där kan förmedla blandade ägandeformer, både hyresrätter, bostadsrätter och äganderätter, säger mark- och bostadschefen Kristina Englund.

Bild från bygget av de nya huset i Stenbrottet i Mölnlycke. På en skylt längst fram i bild står "Stenbrottet".

Från april och maj 2018 kommer de nybyggda husen i Stenbrottet i Mölnlycke att fyllas av invånare. Det finns drygt 80 hyresrätter och ett 40-tal bostadsrätter.

Kontakt

När det gäller kontraktsfrågor:

Gunilla Björkman på Tornstaden AB
Telefon: 0725-74 86 02
E-post: gunilla.bjorkman@tornstaden.se

När det gäller bostadskön:

Kontaktcenter Härryda kommun
Telefon: 031-724 62 00
E-post: kontaktcenter@harryda.se