Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.
12 april 2019
Lyssna

Fem i topp för Härrydas friluftsliv

I år hamnar Härryda kommun på en femteplats när Naturvårdsverket rankar friluftslivet i 49 kommuner i Västra Götaland. Placeringen utgår bland annat från hur nära invånare och besökare har till bostadsnära natur och hur tillgänglig den är för personer med någon form av funktionsnedsättning.

- Det är så glädjande för oss som arbetar med att förbättra information och enkel tillgång till våra friluftsområden och naturreservat. Flera av våra stigar och badplatser finns exemeplvis beskrivna i en tillgänglighetsdatabas och vi gör poängpromenader och snart också bingospel i mobilen som passar unga som gamla så att det blir både roligt och och lärorikt att ta sig ut och kanske hitta härliga platser man inte känner till sedan tidigare, säger Emma Nevander, kommunekolog i Härryda.

Tips för dig som vill ut i Härrydas natur i påsk (evenemangskalendern)

Kommunen har för första gången tagit fram en friluftsplan som beskriver strategier för att behålla och utveckla ett levande och varierat friluftsliv för alla.

- Informationsbroschyrer finns för alla naturområden och vi tar fram skyltar för en kulturslinga i Gallhålans naturreservat i Landvetter, och snart kommer vi att presentera grillplatser, vindskydd och utegym på en digital karta, säger Emma Nevander.

Här kan du läsa Naturvårdsverkets ranking av länets friluftsliv.länk till annan webbplats
Här kan du hitta information om friluftliv i Härryda