10 juni 2021

Byten av vattenmätare återupptas efter uppehåll

En vattenmätare.

Foto: Mostphotos

Härryda vatten och avfall AB börjar åter igen med att byta vattenmätare, efter en tids uppehåll på grund av coronapandemin. Det gäller abonnenter som inte fått ny vattenmätare de senaste tio åren.

För att byte av vattenmätare ska genomföras på ett tryggt och säkert sätt, vidtas åtgärder som ska förhindra risk för smitta. Generellt gäller allmän försiktighet och avstånd. Kunden ombes att informera driftteknikerna om den är sjuk eller tillhör riskgrupp.

Servicetekniker vidtar också följande åtgärder:

  • Handtvätt och handsprit mellan varje mätarbyte.
  • Hälsar, men tar inte i hand.
  • Håller avstånd.
  • Använder munskydd.
  • Är extra vaksamma och utför inget arbete vid eventuella symptom.

Informationsblad i brevlådan

I det område där mätarbyte är aktuellt informeras abonnenter via sms, därefter ringer personal på dörren för att boka en tid. Hos hushåll där ingen är hemma lämnas ett informationsblad i brevlådan. På det finns kontaktuppgifter för att själv boka tid.
Härryda Vatten och Avfalls personal legitimerar sig alltid med ett ID-kort med foto där personens namn och arbetsgivare framgår.

Täthetskontroll

Innan tid för byte av vattenmätare kan bokas behöver kunden göra en täthetskontroll samt kontrollera att ventiler är godkända. Annars behöver det åtgärdas. Så gör du en täthetskontroll: Vattenmätare

Sms-tjänst: Få driftinformation via sms

Kontakt

Drifttekniker:
Peter 031-724 67 84
Christian 031-724 67 96

Kontaktcenter
031-724 62 00
kontaktcenter@harryda.se