Kontakt
Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.
9 juni 2017
Lyssna

Byggaktörer nyfikna på Härryda kommuns projekt

På torsdagen var ett sextiotal personer från olika byggaktörer på plats i Mölnlycke kulturhus för att ta del av de utvecklingsprojekt som är på gång i Härryda kommun.

En gång om året bjuds byggaktörer och exploatörer in till Härryda kommun.

– Det är tredje året som vi bjuder in, och det har blivit väldigt uppskattat. Det är ett tillfälle för byggaktörerna att under trevliga och otvungna former träffa oss och varandra samt få en bild av vilken utveckling som sker i kommunen och också få veta vad som planeras i form av bostadsområden, säger Kristina Englund, mark- och bostadschef i Härryda kommun.

För presentationen stod Kristina Englund, samhällsbyggnadschef Håkan Jacobsson, kommundirektör Peter Lönn och kommunstyrelsens ordförande Per Vorberg (M). Bland annat presenterades det fortsatta arbetet med Landvetter södra, Mölnlycke centrum och stationsområde och Landvetter centrum. Även kommande markanvisningstävlingar som Östra Backa i Landvetter och Idrottsvägen i Mölnlycke presenterades.

– Efterfrågan på bostäder är stor, och man vill både bo och bygga i vår kommun tack vare såväl vårt strategiska läge mellan Göteborg och Borås, och som genom de värden vi har lyckats skapa genom tidigare byggnation och samhällsutveckling. Vi har också ett politiskt inriktningsmål som säger att vår befolkning ska växa med minst 1,5 procent om året. Jag tycker det är jätteroligt att byggaktörerna visar ett sådant intresse och engagemang för vår kommun så att vi kan växa tillsammans, säger Kristina Englund.

Kontakt

Kristina Englund, mark- och bostadschef
031-724 62 37
kristina.englund@harryda.se

En gång om året bjuder Härryda kommun in byggaktörer för att berätta om kommande projekt.
En gång om året bjuder Härryda kommun in byggaktörer för att berätta om kommande projekt.