Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.
23 mars 2017
Lyssna

Besök ett attefallshus i Göteborg

Nyfiken på attefallshus? Till och med 31 mars har Boplats en utställning på Rosenlundsplatsen i Göteborg där du kan titta på olika hus.

Ett attefallshus är en komplett minivilla på 25 kvadratmeter och innehåller ett kombinerat vardagsrum och kök, wc, dusch och sovloft.

Till och med 31 mars har du möjlighet att titta på olika typer av attefallshus i en utställning som arrangeras av Boplats. På lördag 25 mars klockan 10-15 är husen öppna för visning. De är även öppna för visning 27-29 mars. Husen står på Rosenlundsplatsen 1, vid Feskekörka i Göteborg.

Varför bygga ett attefallshus?

Anledningarna till att man vill bygga ett attefallshus kan vara flera. Värdet på din fastighet kan öka om du investerar i ett uthyrningsbart hus på tomten. Om du hyr ut attefallshuset tjänar du pengar varje månad. Om du inte längre vill ha kvar attefallshuset går det att sälja och kan flyttas till ny ägare. Bostadsbristen är stor. Det finns flera olika målgrupper som saknar bostad. Attefallshuset lämpar sig väl som uthyrningsbar bostad, som första bostad för tonårsbarnen eller för släkt och vänner på avstånd.

Öppet hus med bygglov på torsdagar

För att bygga ett attefallshus på din tomt behöver du göra
en anmälan till bygglovsenheten. Varje torsdag klockan 15.30-18 har bygglov öppet hus i kommunhuset i Mölnlycke. Då kan du prata direkt med en arkitekt eller ingenjör kring vilka möjligheter som finns på just din tomt. När du väl har bestämt dig kan du göra en anmälan via vår e-tjänst.

Läs mer om utställningen på Boplats webbplatslänk till annan webbplats 
Läs mer här om bygglovs öppet hus
Läs mer om anmälan för attefallshus