Kontakt
11 januari 2019
Lyssna

Stort intresse för Språktåget

I början av december sökte Vuxenutbildningen tio pratglada personer som vill bli färdkamrater på Språktåget. Sista ansökningsdagen har nu gått ut och närmare 40 pratglada resenärer har lämnat in sin ansökan för att att följa med till Stockholm i slutet av januari.

Britt Nedestam arbetar som lärare på Vuxenutbildningen och är ansvarig för planeringen av Språktåget.

- Det har kommit in många intressanta ansökningar. Nu arbetar vi med att para ihop elever och färdkamrater på bästa sätt och återkommer med besked till de som ansökt i mitten av januari.

Förhoppningen är att konceptet kan göras om i framtiden om Språktåget i januari blir lyckat.

- Det är många som har anmält sig. Om resan blir lyckad hoppas vi på ett nytt Språktåg under 2019. Om man inte blir utvald som färdkamrat i denna omgång kanske det finns chans om vi får möjlighet att göra om konceptet.

Bakgrund

Den 29 januari samlar vi nyanlända som studerar svenska och svensktalande färdkamrater i Språktåget. Under de tre timmar det tar att åka mellan Göteborg och Stockholm får SFI-eleverna en unik möjlighet för språkträning, och både färdkamraten och eleven får en chans till ett kulturutbyte. Eleverna går sedan en guidad tur i Stockholm för att lära känna vår huvudstad där färdkamraterna självklart är välkomna att följa med.

Läs mer om Språktåget.

Kontakt

Britt Nedestam, lärare på Vuxenutbildningen
britt.nedestam@harryda.se