Kontakt
17 maj 2018
Lyssna

Sommarlovskort

Alla skolungdomar i årskurs 6-9 i grundskolan och 1-2 i gymnasiet innan sommarlovet kommer få tillgång till ett sommarlovskort som gör det möjligt att gratis använda kollektivtrafiken inom Västra Götalandsregionen samt i Kungsbacka kommun.

Nu är det klart hur sommarlovskorten kommer delas ut till skolungdomar i grund- och gymnasieskolan.

Vilka elever omfattas?

De skolungdomar som kommer ha möjlighet att hämta ut ett sommarlovskort är elever som lämnar antingen årskurserna 6–9 i grundskolan, grundsärskolan, specialskolan eller sameskolan och år 1 och 2 i gymnasieskolan eller gymnasiesärskolan. Även elever i specialskolan som lämnar årskurs 10 omfattas. Både kommunala skolor och friskolor inkluderas.

Elever i grundskola

Berättigade elever i grundskolan kommer innan sommarlovet få sitt sommarlovskort utdelat på den skola som eleven tillhör. De elever som går i grundskola i annan kommun kommer få sitt sommarlovskort hemskickat till elevens folkbokföringsadress.

Elever i gymnasieskola

Berättigade elever i gymnasieskolan kommer kunna hämta ut sitt sommarlovskort på Hulebäcksgymnasiets expedition mellan den 15 maj till den 20 juni. Även de elever som bor i Härryda kommun men som går på gymnasieskola i annan kommun kan hämta sitt sommarlovskort på detta sätt.

Om sommarlovskortet

Sommarlovskortet är ett kort från Västtrafik som är laddat med en biljett som är giltig dygnet runt under hela sommarlovet från 1 juni fram till och med den 31 augusti.

Här finner du praktiskt information om sommarlovskortet.länk till annan webbplats