18 maj 2020
Lyssna

Så blir årets studentfirande i Härryda

Studentmössa i gräset

Årets studentfirande kommer tyvärr inte att bli som vanligt. På grund av pågående utbrott av covid-19 kommer ett traditionellt firande inte att kunna genomföras. Härryda kommun och Hulebäcksgymnasiet har beslutat att anordna ett studentfirande i mindre skala den 28 maj anpassat till de rådande omständigheterna.

Under studentdagen kommer eleverna i årskurs 3 att träffas klassvis för mat, studenttal och mösspåtagning. Klasserna kommer att träffas i olika byggnader, i stora utrymmen och på olika tider för att minska risken för smittspridning. Ett anpassat utspring från två olika byggnader genomförs under dagen och varje elev har möjlighet att bjuda med maximalt två anhöriga som kan ta emot utanför skolan. Övriga anhöriga och vänner ombeds respektera detta och inte befinna sig på plats vid utspringet.

Alla har ett ansvar

Folkhälsomyndigheten uppmanar alla vårdnadshavare att ta med sig sina ungdomar hem efter skolans studentfirande och att inte tillåta ungdomarna att delta i större fester eller sammankomster. Vi vill även vädja till övriga Härrydabor att inte besöka studentfirandet och utspringet denna dag. Om det blir för stora folksamlingar på platsen, kommer utspringet att behöva avbrytas.
- Om vi alla hjälps åt att följa riktlinjerna så är vi på Hulebäcksgymnasiet helt övertygade om att det kommer att bli en fantastisk studentavslutning trots allt. Det är våra studenter väl värda efter den insats de gjort för att minska smittspridningen i samhället under våren, säger Camilla Ahlin, verksamhetschef för Hulebäcksgymnasiet.

Frivilligt att delta

Att delta vid studentfirandet är frivilligt. Skolan kommer att sända ett kortare studentfirande digitalt som kan ses hemma tillsammans med nära anhöriga. För studenter och anhöriga som väljer att delta gäller följande:

  • Har du symptom som snuva, halsont, feber, hosta eller muskel- och ledvärk ska du stanna hemma.
  • Håll avstånd till andra både inomhus och utomhus.
  • Hosta och nys i armvecket.
  • Håll en god handhygien.

Bal och examensfest skjuts upp

Elevkåren på Hulebäcksgymnasiet ansvarar normalt för att arrangera bal, examensfest och flakåkning för klasserna. Men enligt nuvarande rekommendationer går detta inte att genomföra på ett säkert sätt. Elevkåren har därför beslutat att flytta fram balen och examensfesten med förhoppning om att restriktionerna kommer att lätta under sommaren.

Kontakt

Camilla Ahlin, verksamhetschef Hulebäcksgymnasiet
Tel: 031-724 66 89
camilla.ahlin@harryda.se