11 maj 2022

Internationell skola startar i Landvetter

Hagens förskola utifrån en solig dag

Hagens förskola

Utbildningsföretaget Steam Education siktar på att till hösten 2022 starta en internationell skola i Landvetter. Hagens förskolas lokaler står då tomma efter stängning av förskolan i sommar och ny hyresgäst kan bli Steam Education.

– Vi är glada att vi så snabbt lyckats hitta hyresgäster till lokaler som annars skulle stått tomma, säger fastighetschef Maria Hamrehjelm.

Än är inte alla detaljer kring uthyrningen klara, men Steam Education är inställda på att skolverksamheten ska kunna starta redan till läsåret 2022-2023.

Hela Göteborgsregionen som upptagningsområde

Den internationella skola som Steam Education planerar starta riktar sig i första hand till barn i åldrarna 5-18 år, vars föräldrar arbetar tillfälligt i Sverige. Barnen ska ha engelska som förstaspråk och upptagningsområdet är hela göteborgsregionen. All undervisning sker på engelska, enligt brittisk läroplan. Skolan är avgiftsbelagd.

Har erbjudits platser på andra förskolor

Bakgrunden till beslutet att lägga ner Hagens förskola är att lokalresursplanen för 2021-2025 visade att det skulle finnas fler förskoleplatser än barn i åldersgruppen 1-5 år i Landvetter. Beslutet fattadets i Välfärdsnämnden 20 oktober 2021. De barn som går på förskolan har erbjudits platser på närliggande förskolor i Landvetter. Hagens förskola stänger i början av juli.

Mer information den planerade skolan hittar du på Steam Educations webbplats om skolan i Landvetter: Extern länk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Vid frågor om Hagens förskola, kontakta Annika Gry tf verksamhetschef för förskolan
annika.gry@harryda.se

Vid frågor om uthyrningen av lokaler till Steam Education, kontakta Maria Hamrehjelm, fastighetschef
maria.hamrehjelm@harryda.se

031-724 61 00 (kontaktcenter)