Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.
26 april 2019
Lyssna

Hur pratar man om alkohol med sin tonåring?

Det är inte alltid så lätt att vara tonåring, men det är inte så lätt att vara tonårsförälder heller. Det finns många frågor och funderingar som lätt kan uppstå när barn slutar vara barn och istället blir tonåringar.

Ska man bjuda tonåringar på alkohol hemma? Måste man sitta och vänta tills de kommer hem på natten? Vad gör man när tonåringen inte gör som man kommit överens om?

Tonårsparlören är en handbok för föräldrar om ungdomar och alkohol. Den innehåller tips, argument och fakta som kan göra livet som tonårsförälder lite lättare. Tonårsparlören skickas ut till de vårdnadshavare med barn som fyller 14 år i år veckan innan valborg. På tonarsparloren.selänk till annan webbplats hittar du samtliga texter från boken på såväl svenska, engelska, arabiska, somaliska, dari och tigrinja .

Här kan du läsa mer om tonårsparlören på andra språk än svenska.länk till annan webbplats

Om du vill ha Tonårsparlören hemskickad går det att beställa ett exemplar av boken utan kostnad på tonarsparloren.selänk till annan webbplats. Boken kommer även att finnas i Systembolagets butiker.

Fem tips till föräldrar. Tryck på bilden för att förstora.

Om Tonårsparlören

Tonårsparlören ges ut av IQ-initiativet och är framtagen tillsammans med bland annat psykologer, terapeuter, läkare, forskare, föräldrar och tonåringar.

Läs mer om IQ-initiativet på www.iq.selänk till annan webbplats.

Kontakt

Gunilla Cederberg, Enhetschef utvecklings- och stödenheten
031-724 67 17
gunilla.cederberg@harryda.se