Kontakt
9 november 2017
Lyssna

Fridolin besöker elevrådskongress i Mölnlycke

Den 17-20 november kommer 200 ungdomar från hela Sverige till Mölnlycke för en nationell elevrådskongress. En av gästerna är utbildningsminister Gustav Fridolin (MP).

Bakom den nationella elevrådskongressen står Svea, Sveriges elevråd. Deltagarna består av elevrådsrepresentanter från hela landet som går på högstadiet eller gymnasiet.

– Kongressen är vårt årsmöte där elevråd från hela landet samlas för att nätverka, utbildas, utbyta erfarenheter med varandra - samt påverka vår organisation i vad vi tycker i olika frågor, säger Julia Lindh, förbundsordförande för Svea.

Kongressen kommer att hållas på Hulebäcksgymnasiet och Ekdalaskolan i Mölnlycke, där deltagarna även kommer att äta och sova under vistelsen.

Utbildningsministern gästar

På måndag 20 november deltar utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) i ett panelsamtal om skolpolitik och engagemang.

Fritid Ungdom i Härryda kommun spelar en viktig roll under kongressen då de ansvarar för allt praktiskt som lokaler, boende, mat och volontärer. Ett 10-tal ungdomar från Härryda kommun är med och arbetar som volontärer och ett antal elevrådsrepresentanter från kommunen deltar i kongressen.

Invigningen sker fredag 17 november kl 15 på Hulebäcksgymnasiet, då talar bland andra Härryda kommuns kommunalråd Per Vorberg (M) och Patrik Linde (S).

Läs mer på Sveas hemsidalänk till annan webbplats

Kontakt

Julia Lindh
Förbundsordförande Svea
0707-188801
julia.lindh@svea.org

Lars-Magnus Nyberg
Fritidsledare Fritid ungdom
0736-996774
lars-magnus.nyberg@harryda.se