11 mars 2021
Lyssna

Freja filmgala prisar niondeklassare i Härryda kommun

Freja filmtävling är ett samarbete melllan Härryda kommun och Rådaförsamling där niondeklassare i Härryda kommun deltar med sina egna filmer. Priser delas ut under filmgalan och priset för bästa film ger hela 10.000 kr till klasskassan.

För andra året i rad arrangeras Freja filmfestival som är en filmtävling där niondeklassare i Härryda kommun producerar film till tävlingens tema. I år är temat Makt och innehåller bidrag från niondeklassare på Fridaskolan, Båtsmansskolan och Djupdalsskolan.

Vinnaren koras av Hulebäcksgymnasiets estet- och mediaelever och presenteras på Freja filmgala, som i år går att se digitalt över nätet.

Filmfestivalen som uppmärksammar barns rättigheter

Den 1 januari 2020 blev barnkonventionen i praktik svensk lag. I en av de fyra grundprinciperna står att barn har rätt att komma till tals, att bilda och uttrycka sina åsikter och få dem beaktade i alla frågor som berör barnet. Därför har niondeklassare i Härryda kommun erbjudits möjligheten att delta i en filmtävling där de själva får berätta om sina upplevelser av att vara ung idag.

Freja filmgala är ett samarbete mellan Härryda kommun och Råda församling.

Kontakt

Jennie Gustavsson, enhetschef
jennie.gustavsson@harryda.se