2 oktober 2020
Lyssna

Branden på Ekdalaskolan: återgång till gemensam undervisning 5 oktober

Brandskadad entré på Ekdalaskolan, med avspärrningsband i förgrunden.

Ekdalaskolans huvudentré brandhärjades under söndagskvällen den 27 september.

Senast uppdaterad 2 oktober, 11.30:

Söndag den 27 september utbröt en brand på Ekdalaskolan i Mölnlycke centrum. Räddningstjänst larmades snabbt och kunde släcka branden. Ingen person kom till skada. Sanering av rök- och sotskador har gjort att skolans 450 elever inte fått vistas i lokalerna under veckan, utan har fått undervisning på distans. Måndag 5 oktober får elever i årskurs 6-8 komma tillbaka till skolan, medan elever i årskurs nio kommer att behöva undervisas i alternativa lokaler året ut.

Branden som utbröt vid skolans huvudentré vid 21-tiden på söndagskvällen, orsakades enligt Räddningstjänsten av en moped som satts i brand och placerats intill byggnaden. Genom en stor och snabb insats från Räddningstjänsten kunde brandskadorna begränsas till just entrén. Men rök- och sotskador har medfört att skolan behövt saneras och även behöver renoveras i vissa delar.

Undervisningslokaler tillgängliga 5 oktober

Ingen har fått vistas i skolans lokaler under tiden skolan sanerats och ventilation och utrymningsvägar säkerställts för de elever och personal som ska komma tillbaka. Sedan tisdag 29 september har eleverna fått undervisning på distans.

Från och med måndag 5 oktober kan elever i årskurs 6-8 få sin undervisning i skolan igen, med vissa klassrumsförändringar. Elever i årskurs 9 kommer däremot att behöva undervisas i alternativa lokaler, då huvudentrén liksom ett antal klassrum och gemensamma utrymmen kommer behöva hållas stängda för renovering och skolans utrymmen därmed inte räcker till för alla. Arbetet med att sanera och återställa dessa utrymmen kan komma att behöva fortgå fram till juluppehållet.

Berörda elever, vårdnadshavare och personal får information fortlöpande.

Har du sett något?

Eventuella tips gällande söndagens brand lämnas till polisen:
Telefonnummer 114 14
Polisens webbformulär för tipslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ekdalaskolan

Kontakt

Skolfrågor:
Paula Palmdahl
Verksamhetschef grundskola
031-724 62 77
paula.palmdahl@harryda.se

Frågor om lokalerna och branden:
Maria Hamrehjelm, fastighetschef
031-724 64 58länk till annan webbplats
Maria.hamrehjelm@harryda.se