Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.
17 januari 2021

Nu söker vi sommarvikarier till socialtjänsten

Vill du jobba med något roligt och utvecklade i sommar? Skaffa dig värdefull erfarenhet inför framtiden? Då kanske du är en av våra viktiga vikarier som vi behöver i socialtjänsten. Nu börjar vi rekrytera!

Sommaren kan tyckas långt borta men eftersom vi behöver många vikarier till våra olika verksamheter så gäller det att börja i tid. Vi ser dessutom gärna att en hel del av dem vi rekryterar kan börja småjobba redan under våren för att samla på sig värdefull erfarenhet.

De viktiga jobben finns på boenden för äldre och funktionsnedsatta samt inom hemtjänst och personlig assistans. Arbetsplatserna finns utspridda i hela kommunen – från Mölnlycke i väst till Rävlanda i öst.

Jag tar studenten i juni, kan jag söka?

– Självklart är utbildning och erfarenhet meriterande, men de personliga egenskaperna väger också tungt. Är du intresserad av att arbeta med människor, är engagerad och ansvarfull och dessutom trygg i dig själv eftersom arbetet kan vara både utmanande och fysiskt krävande, ja då är du varmt välkommen att söka, säger Cecilia Lauri, chef för bemanningsenheten, Härryda kommuns egen ”personalpool”.

Coronapandemin kräver extra noggrannhet

För att ansöka ska du ha fyllt 18 år. Goda datakunskaper och kunskaper i svenska språket krävs också. För jobb inom personlig assistans och hemtjänst behöver du dessutom ha körkort. Alla som anställs får introduktion, handledning och utbildning i bland annat läkemedel, förflyttningsteknik och datasystem.

En mycket viktig del i introduktionen är att lära sig de arbetssätt och rutiner som gäller under coronapandemin. Det kräver extra noggrannhet och ansvarsfullhet och är av yttersta vikt att alla följer för att motverka smittspridning.

Jobba hela sommaren är en fördel

– Helst vill vi att vikarierna kan jobba hela sommaren. Ordinarie personal är ledig i omgångar och vårt behov sträcker sig från mitten av juni till mitten av augusti. Dessutom har vi ett stort behov av timanställda, även under sommaren, säger Cecilia Lauri.

Ingångslönen för en 18-åring är 130 kronor i timman och för en 19-åring 137 kronor i timman.