Kontakt
Lyssna

Här frilufsar du i sommar!

Tid: sommarlov, lediga kvällar och semester

Plats: Hela Härryda kommun

Lunch under bar himmel

I Härryda kommun är det lätt att ha sommarlov ute i det gröna!
Ta med dig familjen eller vänner och din medhavda lunchkorg till någon fin plats i Gallhålans , Rådasjöns eller Klippans naturreservat.


Ta ett dopp i en sjö

Det finns 160 sjöar att välja på. Nio badplatser sköts av kommunen under badsäsongen, 1 maj– 15 september. Vid alla badplatser finns brygga och toaletter, gräsmattor och en bit sandstrand. De flesta har också hopptorn.

Utmana familj och vänner i Naturfrågan

På Labberahalvön vid Råda säteri finns Naturstigen med frågor och växter och djur. Du svarar på quiz-frågorna med hjälp av en app i mobilen. Naturstigen är cirka två kilometer och lätt att gå. Passa på att stanna till vid Råda säteri och ta en fika på caféet.

Ta med morfar och farmor ut i skogen

Visste du att många av våra naturområden finns beskrivna i en tillgänglighetsdatabas? Där kan du i förväg planera er upplevelse utifrån era och områdets förutsättningar som trappor, höjdskillnader mm.

Vandra långt

I Härryda kommun är det lätt att semestra på hemmaplan! Ta tåget eller bussen till Hindås där två större vandringsleder utgår. Vildmarksleden tar dig västerut med flera möjligheter att vika av mot kollektivtrafik på väg mot Skatås i Göteborg. Sjuhäradsleden går från Hindås och österut mot Bollebygd och Borås, Ulricehamn och vidare mot Mullsjö. Längs lederna finns möjlighet att övernatta i vindskydd och grilla på grillplatser. Följ SMHI:s brandriskprognoslänk till annan webbplats eller ladda ner appen ”Brandrisk Ute”länk till annan webbplats för att hålla koll på läget där du befinner dig.


Kontakt: Emma Nevander, E-post: emma.nevander@harryda.se