Till innehållet

Sommarjobb i socialtjänsten

Har du fyllt 18 år och vill jobba med något roligt och utvecklade i sommar – samtidigt som du får värdefull erfarenhet inför framtiden? Välkommen att söka sommarjobb inom socialtjänsten.

Kille och tjej i arbetskläder.

Två av våra stjärnor, Axel och Wilma, hjälper oss att att fronta årets sommarrekrytering. Foto: Anna Sigvardsson

Ansökningskrav

 • du har fyllt 18 år (senast dagen då du börjar arbeta)
 • du har mycket goda kunskaper i svenska språket - muntligt och skriftligt
 • du har goda datakunskaper
 • körkort krävs för arbete inom hemtjänst och personlig assistans, inte annars.

Det är även meriterande om du:

 • är utbildad undersköterska eller stödassistent
 • har påbörjat utbildning till undersköterska eller stödassistent - eller liknande vårdutbildning
 • har erfarenhet av aktuell målgrupper.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Det är viktigt att du är empatisk, engagerad, lugn och ansvarsfull samt har ett stort intresse för att arbeta med människor. Kan du jobba extra innan sommaren är det ett extra plus!

Arbetsområden och arbetsuppgifter

Oavsett om du jobbar med äldre eller med personer med funktionsnedsättningar så är ditt uppdrag att ge brukarna en trygg och god omvårdnad, stöd i vardagen och medverka till en stimulerande fritid. I alla verksamheter använder vi ett dokumentationssystem. Här får du information om brukarnas behov och vad som ska göras, och skriver in vad som utförts under ditt pass.

Boende för äldre

Här möter du personer som behöver hjälp med till exempel personlig omvårdnad som att duscha och klä på sig. Du hjälper till att städa, tvätta och stödjer vid måltider och sociala aktiviteter. Vissa hälso- och sjukvårdsinsatser kan också ingå. Du har även kontakt med anhöriga.

Det finns totalt sju kommunala äldreboenden i Mölnlycke, Landvetter och Rävlanda.
Kommunens äldreboenden

Hemtjänst

Här möter du personer i sin hemmiljö. Vanliga arbetsuppgifter är att hjälpa till med den personliga omvårdnaden som att duscha och klä på sig, stödja vid måltider och sociala aktiviteter eller följa med på till exempel läkarbesök. I arbetet kan även vardagliga sysslor som att städa, tvätta och handla ingå samt vissa hälso- och sjukvårdsinsatser.

Vi har fyra hemtjänstdistrikt runt om i kommunen. Körkort krävs.
Hemtjänst

Personlig assistans

Här stödjer du personer i deras hemmiljö, så att de kan leva ett så självständigt liv som möjligt. Personerna har varierande funktionsnedsättningar och behöver olika mycket hjälp och stöttning. Exempel på arbetsuppgifter är att medverka på fritidsaktiviteter, handla, hjälpa till med den personliga omvårdnaden som att duscha och klä på sig. I uppdraget ingår även praktiska arbetsuppgifter såsom matlagning och hushållsarbete. Arbetet kan ibland vara utmanande och fysiskt krävande vilket kräver att du är trygg i dig själv.

Brukare som behöver personlig assistans finns runt om i hela kommunen. Körkort krävs.
Personlig assistans

Boende för personer med funktionsnedsättning

Här stödjer du personer i olika åldrar med varierande funktionsnedsättningar, vilket innebär att de behöver olika mycket hjälp och stöttning. I arbetet ingår kontakter med anhöriga, gode män, fysioterapeuter, arbetsterapeuter och skolor. Vanligtvis ingår också praktiska uppgifter som till exempel matlagning och hushållsarbete. Arbetet kan ibland vara utmanande och fysiskt krävande vilket kräver att du är trygg i dig själv.

Beoenden för personer med funktionsnedsättning finns i hela kommunen. För en del av arbetsplatserna krävs körkort.
Bostad med särskild service

Arbetstider, lön och introduktion

 • Vi söker i första hand dig som kan arbeta hela sommaren. Du kan ha önskemål om heltid- eller deltidsarbete.
 • Arbetspassen är förlagda till dag-, kväll- och helg. På vissa av enheterna förekommer också vaken natt eller sovande jour.
 • Kan du jobba extra innan sommaren är det ett extra plus! Du har också stora möjligheter att fortsätta jobba som timvikarie efter din sommaranställning.

Timlön

Ingångslönen för en 18-åring utan erfarenhet är 135 kronor/timman och för en 19-åring utan erfarenhet 141 kronor/timman.

Introduktion och handledning

Din anställning inleds med en introduktion och utbildning i allmän omvårdnad, läkemedel och förflyttningsteknik. För dokumentation och planering används datasystem som du också får utbildning i. Självklart får du handledning under din första tid på arbetsplatsen.

Välkommen till bemanningsenheten

Härryda kommuns bemanningsenhet ligger på Metallvägen 9 i Mölnlycke. Våra öppettider:

 • måndag till torsdag (oavsett helgdag), klockan 6.30-16
 • fredag klockan 6.30-15.30
 • lunchstängt klockan 11.30-12.30.

Ansökan sker via knappen högst upp på sidan.

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2024-04-29