Till innehållet

Radwan Alhourani, företagskoordinator

Radwan Alhourani, företagskoordinator på Arbetsmarknadsenheten. Informerar företag om möjligheten att få hjälp av kommunen med kompetensförsörjningen. Matchar företag med arbetssökande i behov av praktik eller instegsjobb.

Vad är det bästa/roliga med ditt yrke?

Porträttbild av Radwan Alhourani.

– Jag åker runt mycket och träffar företag och knyter kontakter. Det jättekul att få se och lära känna alla de verksamheter som finns i vår kommun. Jag lär min något nytt varje dag!
– Sedan har jag ju själv sett hur mycket mitt liv har förändrats efter att jag fick ett jobb – vilken skillnad det gör för att komma in i samhället, lära känna folk och kunna försörja sig själv ekonomiskt. Det känns bra att kunna hjälpa andra att göra samma resa.

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

– Mitt uppdrag handlar om att hjälpa företag att hitta duktiga, engagerade personer till tjänster som de kanske har svårt att rekrytera till annars. För att hitta rätt personer behöver jag lära känna företagen och deras behov. Därför gör jag många företagsbesök. När de har en person på plats för praktik eller provanställning, följer jag upp och stöttar dem i det.

– Mellan företagsbesöken träffar jag arbetssökande. Det är dem jag ska hjälpa in i arbetslivet genom att matcha dem mot företagens behov. Jag vill gärna ha en full kalender och har inget emot besök med kort varsel. Det gör att de personer jag jobbar med vet att jag finns tillgänglig för dem.

– En del av tiden arbetar jag också bland annat med att söka statlig ersättning för nyanlända från Migrationsverket. Min tjänst är 80 procent som företagskoordinator och 20 procent som ekonom.

Varför valde du att börja jobba i Härryda kommun?

– När jag praktiserade på Arbetsförmedlingen i Mölnlycke pendlade jag med bil från Kortedala och körde då över Partille och längs Landvettersjön. Det var vår och vackert och jag minns att jag tänkte: ”vad fint det kommer att bli om det här blir den väg jag kör till arbetet varje dag”. Det minnet fanns kvar när jag sökte och fick jobb i kommunen.

– Härryda kommun har rykte om sig att vara en bra kommun att jobba i och det stämmer, tycker jag. Den är lagom stor, med korta beslutsvägar, och det är lätt att lära känna folk. Sedan gillar jag att vi har HKIF (kommunens kultur- och idrottsförening för anställda). Innebandyn på tisdagar är en viktig tid i veckan!

Vad har du för utbildning?

– Jag har läst fyra år ekonomi i Syrien – motsvarande en svensk kandidatexamen. Min tidigare arbetslivserfarenhet är inom affärsutveckling och företagande. Här i Sverige har jag gått SFI, arbetsmarknadsutbildning och gjort praktik på Schenker och Arbetsförmedlingen innan jag började i Härryda kommun.

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2022-08-31