Till innehållet

Matilda Johansson, kommunsekreterare

Matilda Johansson, kommunsekreterare, jobbar på kansliet i kommunhuset.

Vad är det bästa med ditt yrke?

Matilda Johansson, kommunsekreterare

– Dels är det att jag får jobba nära politiken och får en insikt i hur det fungerar i en politiskt styrd organisation. Det är demokrati i praktiken och jag befinner mig mitt i vilket är jätteintressant!

– Det är också spännande att det finns ett utvecklingsfokus i det jag gör, att förbättra och förenkla processer till exempel. Jag gillar också kombinationen av att det finns en viss struktur i arbetet samtidigt som frågorna hela tiden är nya.

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

– En typisk dag är väldigt varierad men jag jobbar nästan varje dag med underlag till beslut till politiska möten. Inför möten handlar det om kallelser och att förbereda ärenden och efter möten är det protokoll. En stor del av mitt jobb handlar om kommunikation med andra medarbetare, politiker och ibland medborgare främst om frågor som rör kommunstyrelsens arbete. Jag jobbar också med olika typer av utvecklingsprojekt, inom till exempel digitalisering.
– Under politiska möten, som kommunstyrelsens möten till exempel, fungerar jag som ett stöd till ordföranden genom att hålla reda på agendan och tillhörande handlingar och se till att allt går rätt till, vem som får säga vad eller yrka på något. Mötena är ganska styrda med tydliga regler.

Varför valde du att börja jobba i Härryda kommun?

– Jag hade hört mycket gott om kommunen och att det händer mycket här. För min del är det lockande att arbeta i en lite mindre kommun där man kan få ett tydligt helhetsperspektiv. Jämfört med en storstad där man mer är en liten kugge i ett väldigt stort maskineri. Jag ser också att det finns bra möjligheter att utvecklas i Härryda kommun.

Vad har du för utbildning?

– Jag har en kandidatexamen i statsvetenskap och en i sociologi.

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2023-09-13