Till innehållet

Linda Modig, sjuksköterska

Lina Modig jobbar som sjuksköterska och palliativ samordnare.

Vad är det bästa med ditt yrke?

– Att jag får träffa så många fantastiska människor! Men också att jag får vara med och göra skillnad för människor i slutet av livet. Palliativ vård är ett viktigt område där mycket stöd behövs till den som är sjuk och de närstående. Tillsammans med andra professioner kan mycket göras för att erbjuda en bra palliativ vård och det tycker jag är fantastiskt stimulerande.
– Besluten tas nära och jag kan vara med och påverka. Det är också roligt att få jobba över hela kommunen.

Varför valde du att börja jobba i Härryda kommun?

– Jag började jobba natt inom hemsjukvården när barnen var små. Hemsjukvård är roligt, där får man möta människor i deras hemmiljö och de kan vara med och bestämma hur vården ska se ut. Sedan dess har jag haft möjlighet att utvecklas i jobbet och trivts jättebra hela tiden.

Hur ser en typisk arbetsdag ut?

– Mitt uppdrag är att koordinera den palliativa vården, så att den fungerar så bra som möjligt för de sjuka och deras anhöriga. Jag samordnar möten, utbildar och stöttar personalen. Idag har jag till exempel förberett en utbildning för personalen om palliativ vård vid demens. Jag deltar även i en del vårdplaneringar och på mitt bord ligger också att utveckla den palliativa vården.

Vad har du för utbildning?

– Jag är sjuksköterska. Just nu jobbar jag halvtid för jag läser till specialistsjuksköterska inom palliativ vård. I juni är jag färdig och går upp till heltid igen.

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2022-09-01