Till innehållet

Förskola – timvikariat

Tycker du om att arbeta med barn och vill bestämma när det passar dig att arbeta? Du kanske precis är klar med studier och behöver en inkomst. Eller är äldre, kanske gått i pension och vill arbeta ibland? Då kan du vara rätt person för att jobba i någon av våra förskolor. Det handlar både om timvikariat enstaka dagar och vikariat under en längre tid. Välkommen att söka timvikariat inom förskolan!

Personal i förskolan läser saga för en grupp barn.

Foto: Bodil Johansson, Scandinav

Sök och skicka in din ansökan

Obs! Vi kontaktar dig inom två veckor från det att vi fått in din ansökan.

Så funkar timvikariat i förskolan

Det är enkelt att vara timvikarie i Härryda kommun. Som timanställd styr du själv när du kan och vill jobba. Via systemet Time Care Pool, som du laddar ner till din mobil när du arbetar hos oss, anmäler du enkelt till när du har tid att arbeta. Då du bokas för ett pass får du bokningsbekräftelsen via ett sms.

Ny på jobbet

Innan du börjar arbeta hos oss lär vi givetvis upp dig så att du känner dig trygg i ditt arbete och med dina kollegor. Du kommer att gå bredvid mer erfarna kollegor som visar hur jobbet funkar och som du kan ställa frågor till.
Först när din arbetsintroduktion är klar kan du göra dig tillgänglig för timvikariat via mobilappen Time Care Pool.

Jobba ofta eller mer sällan – du väljer

Du väljer om du vill jobba mycket eller lite. Verksamheterna har behov av vikarier under förskolans öppettider. För oss är det viktigt att med stabila personalgrupper och du som väljer att jobba ofta kommer därför att få fler erbjudanden om timvikariat.

Krav

Du som är timvikarie ska vara intresserad av att arbeta med barn från 1 år upp till 6 år, tillsammans med övrig personal i förskolan. Du behöver inte ha någon speciell utbildning eller yrkeserfarenhet sedan tidigare. Det är ditt bemötande, förmåga att samarbeta och anpassa dig efter verksamheten som är viktigast. Eftersom dem vi arbetar för behöver kunna lita på oss i alla lägen är du som person medkännande och lyhörd, trygg, engagerad, lugn och ansvarsfull.

Som timvikarie hamnar du mitt i verksamheten där du behöver vara flexibel, engagerad och snabbt kan sätta dig in i olika rutiner.
Information om kommunens förskolor

Grundläggande krav

  • Du ska vara över 18 år och ha avslutat dina gymnasiestudier.
  • Du ska kunna skriva och tala bra svenska.
  • Du ska kunna ställa upp med kort varsel, även när du får en bokning tidigt på morgonen.
  • Du har med dig ett utdrag från polisen belastningsregister till intervjutillfället. Utdraget beställer du via Polisens webbplats.
    Begär utdrag från belastningsgregistret hos Polisen Länk till annan webbplats..
    Välj alternativet som heter "Kontrollera egna uppgifter i belastningsregistret".
    Obs! Beställningen tar cirka två veckor att få hem.

Kontakt

Abdou Touam, bemanningsenheten

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2024-05-07