Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.
23 januari 2020

”Senior Sport School” – ett hälsoäventyr för dig som är äldre

Äldre personer som är fysiskt aktiva

Med anledning av coronaviruset så ställs vårens resterande aktiveteter inom Senior Sport School in. En preliminär plan är att aktivteterna startar i höst igen.

Vill du prova på olika motionsaktiviteter och lära dig mer om kost och hälsa? Välkommen att anmäla dig till Härryda kommuns nya hälsosatsning för äldre.

”Senior Sport School” vänder sig till dig som är 60 år och uppåt. Två förmiddagar i veckan under 12 veckor träffas kvinnor och män för att dels testa olika fysiska aktiviteter, dels lära sig mer om till exempel sömn, kost och hälsa.

- Det är ett roligt upplägg där man vid ena tillfället provar på till exempel gåfotboll eller orientering medan det andra tillfället är mer teoretiskt. Här kan det handla om att lyssna på en föreläsning eller att lära sig laga hälsosam mat. Sedan ska man inte underskatta den sociala delen av det hela. Att träffas och göra något tillsammans mår vi alla gott av, säger Kristin Hansson, samordnare för hälsofrämjande enheten i Härryda kommun.

Från orientering till karate

De fysiska aktiviteterna sker i samarbete med de lokala idrottsföreningarna. Klara aktiviteter i dagsläget är bland annat gåfotboll, ridning, orientering och karate.

- Nivån kommer självklart anpassas till målgruppen så att deltagarna känner sig trygga, säger Kristin Hansson.

Ett av de teoretiska tillfällena kommer att ägnas åt hjärt- och lungräddning.

Anmälan sker på informationsmötet 27 januari

”Senior Sport School” vänder sig till personer som fyllt 60 år och som är bosatta i Härryda kommun. Kostnaden är 300 kronor per person. Anmälan sker på informationsmötet som hålls 27 januari klockan 10 i Ekdalaskolans aula i Mölnlycke.

- Alla som är intresserade är varmt välkomna. Vi kommer där och då att berätta mer om upplägget och är intresset stort lottas platserna ut, säger Kristin Hansson.

”Senior Sport School” startar 17 februari

  • Måndagar klockan 10–12: Föreläsning/tematräff i Mölnlycke kulturhus.
  • Onsdagar klockan 10–12: Prova på en fysisk aktivitet.

”Senior Sport School är ett samarbete mellan Härryda kommun, Västra Götalands Idrottsförbund och SISU idrottsutbildarna.

Affish Senior Sport School Pdf, 706.6 kB, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Kristin Hansson, samordnare för hälsofrämjande enheten i Härryda kommun
031-724 65 53
kristin.hansson@harryda.se