Kontakt
Lyssna

Hälsa och livsstil

Hälsan och hur vi mår påverkas av många olika faktorer. Bra och sunda levnadsvanor, ett nätverk av familj och vänner, en meningsfull sysselsättning och att kunna påverka sitt eget liv är exempel på saker som påverkar hälsan. Här får du tips på aktiviteter och var du kan vända dig för att få inspiration för en bättre hälsa för dig och dina nära!

Livslotsen

Livslotsen - hjälp när livet gungar

Många kriser klarar man av själv, men ibland känner man sig ganska ensam med sin oro och sina frågor. Då är det skönt att kunna ringa och diskutera sina frågor och bekymmer med någon som lyssnar och förstår, någon som har erfarenhet och kunskap och kan ge råd och hänvisningar.
I Livslotsen kan du hitta telefonnummer och webbadresser till olika verksamheter i kommunen, organisationer och föreningar i regionen samt flera rikstäckande alternativ för vidare information.
Livslotsen/ÄldrelotsenPDF

Gå Hälsans stig

Hälsans stig kan användas av alla som vill gå en promenad i fin miljö. Den utgår från Råda torg, tar dig sedan till Råda Säteri, Råda kyrka, förbi Wendelsberg, Massetjärn och avslutas på Råda torg. Du kan självklart välja att påbörja promenaden vart som helst utmed stigen. Stigen är markerad med kilometer-skyltar.
Karta över Hälsans stigPDF

Kontakt

Ulrika Aebeloe, enhetschef och folkhälsoplanerare
031-724 61 27
folkhalsoenheten@harryda.se

Folkhälsoenheten
Skolvägen 1
435 80 Mölnlycke

Kalender