Kontakt
Lyssna

Föreningar

Kommunen har ca 190 ideella föreningar med olika verksamheter för barn, ungdomar och vuxna. Fritidskontoret stödjer föreningslivet med olika bidrag, lokaler och hjälp med utrustning och utbildningar.  

Foto: Egil Gry

Fritidskontorets föreningsservice består av flera olika delar, bland annat kan föreningar boka tider i hallar och planer samt söka bidrag för aktiviteter. Under rubrikerna i menyn kan du läsa mer om vilken hjälp Fritidskontoret kan ge.

Föreningsutveckling

Fritidskontoret hjälper till att starta föreningar, genomföra ledarutbildningar för nya ledare, låna ut utrustning samt informera föreningar och dess medlemmar. Vi jobbar också med att certifiera alla föreningar med barn- och ungdomsverksamhet.

Arkivering

Behöver din förening hjälp att bevara sin historia? Då är det bra att veta att Fritidskontoret har ett samarbete med Föreningsarkivet i Sydvästra Götaland, där alla föreningar har möjlighet att mot en låg medlemsavgift kunna förvara föreningshandlingar som protokoll, skrivelser, medlemsmatriklar, räkenskaper och mycket mer. Inlämnade handlingar är och förblir föreningens egendom och föreningen bestämmer själv i vilken mån handlingarna ska vara tillgängliga för utomstående.

Föreningsarkivet i Sydvästra Götalandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Informationsfolder om Föreningsarkivet i Sydvästra GötalandPDF

Kontakt

Informationsblad

Blod, svett och tårar

- om föreningslivet i Härryda kommun.

Senaste numret Blod, svett och tårar