Kontakt
Lyssna

God man, förvaltare och förmyndare

En god man hjälper dig som på grund av till exempel sjukdom inte kan betala räkningar, har svårt med myndighetskontakter eller kontakter med vården.

För att få god man säger lagen att du måste ha någon form av sjukdom, psykisk störning, försvagat hälsotillstånd eller liknande förhållande som gör att du behöver hjälp.

I vissa fall räcker det inte med en god man för att hjälpa en person på ett tillfredsställande sätt. Om en person är ur stånd att vårda sig eller sin egendom kan tingsrätten utse en förvaltare till hjälp. Om rätten utser en förvaltare mister du hela eller delar av din rätt att själv bestämma, som till exempel att ta ut pengar på banken eller träffa avtal.

Vi samarbetar med andra kommuner

Härryda, Kungsbacka, Partille och Mölndal har en gemensam hantering av god man, förvaltare och förmyndare. Det betyder att du ska vända dig till Överförmyndare i samverkan i Mölndal för att få hjälp med dina ärenden.

Du hittar kontaktuppgifter, öpppettider och mer information om god man, förvaltare och förmyndare på Mölndals stads webbplatslänk till annan webbplats

Kurs med start 6 februari 2017

Vi går igenom vad en god man eller förvaltare måste göra, bör göra och absolut inte får göra. Grundbok är Gode mannens ABC av Jan Wallgren. Boken får du vid första kurstillfället.

Sista tillfället är ett provtillfälle, efter godkänt prov får du ett intyg.

Start: 6/2 kl 18-20.30

Pris: 7 ggr/2350 kr Obs! Uppehåll 13/2.

Plats: Studieförbundet, Vuxenskolan, Gamla Torget 43, Mölndal

Ledare: Boel Holgersson, erfaren kursledare med erfarenhet av bland annat handläggning på överförmyndarnämnd.

Sista anmälningsdatum är 23/1. Anmälan är bindande.

Observera att kursen inte ger kunskap för god man för  ensamkommande barn. För frågor om hur man får uppdrag som god man i Mölndals stad var god kontakta "Överförmyndare i samverkan": 031-315 18 80.

Välkommen med din anmälan till Studieförbundet Vuxenskolan 

Kontakt

Överförmyndare i samverkan

Postadress: 431 82 Mölndal
Besöksadress: Stadshuset,
ingång Knarrhögsgatan 5
031-315 18 80
ofs@molndal.se

Telefon- och besökstider

måndag-fredag kl 10-12
Du har även möjlighet att boka ett besök i din hemkommun en dag varje vecka.