Kontakt
Lyssna

Kraftkällan

Kraftkällan har olika stödgrupper för barn, ungdomar och föräldrar. Stödgrupper vänder sig till de som i familjen kommer i kontakt med psykisk ohälsa och/eller missbruk, samt till skilda familjer med samarbetssvårigheter.

Barngrupper

Till Kraftkällans stödgrupper kan man komma om man:

  • har en nära anhörig som har eller har haft ett missbruk eller en psykisk ohälsa
    eller
  • har upplevt en separation/skilsmässa med efterföljande samarbetssvårigheter

Barn i familjen som inte mår bra känner sig ofta ensamma, tar på sig ett för stort ansvar (ofta för andras mående eller känslor) och känner oro. Då kan det vara skönt att träffa andra med liknande erfarenheter.

Kraftkällans grupper för barn och ungdomar berör svåra teman genom prat, bild, övningar och lek. Vi vänder oss till barn och ungdomar i åldern 6-20 år och grupperna är åldersindelade.

I våra grupper vill vi visa på möjligheter och ge nya redskap så att barnen och ungdomarna bättre kan handskas med sin tillvaro. Detta gör vi bland annat genom att prata om känslor, hur man kan fatta egna beslut och om att man kan må bra fast någon i ens närhet mår dåligt.

”Kraftkällan har fått mig att må bättre. Jag har bättre självförtroende och jag känner mig mindre ensam. Nu vet jag att det finns fler som har det som jag.”
                                                                       Citat från ett barn efter grupp

”En jättefin och pedagogisk verksamhet som har hjälpt min tjej förstå vad som hänt och händer när mamma och pappa inte är överens. Under hösten har hon mått betydligt bättre än hon gjorde innan hon kom med i Kraftkällan.”
                                                                       Citat från förälder

Föräldrakurser

Barns relationer till sina föräldrar har stor betydelse för deras psykiska och fysiskt hälsa under hela livet. Som förälder kan det också vara skönt att få bolla tankar och känslor med andra föräldrar med liknande erfarenheter.

Kraftkällan har två föräldrakurser:

  • Kraftkällans föräldrakurs vänder sig till dig som har barn som upplevt missbruk eller psykisk ohälsa.
    Föräldrakurs
  • Barn i Föräldrars Fokus (BiFF) vänder sig till dig som separerat och har svårt att samarbeta med den andra föräldern.
    BiFF

”Bra att få träffa personer med liknande problem och känslor. Jag har fått tips på hur man ska hantera sig själv för att kunna hjälpa sina barn att må bra!”
                                            Citat från deltagare i Kraftkällans Föräldrakurs

Studiebesök

Som privatperson är man välkommen på ett enskilt studiebesök om man är nyfiken på Kraftkällans grupper. Som professionell är man välkommen till våra Levande studiebesök.
Intresseanmälan för studiebesök hos Kraftkällanöppnas i nytt fönster

Krissamtal för barn och ungdomar

På Kraftkällan arbetar vi också med enskilda krissamtal för barn och ungdomar som om upplevt våld. Dessa samtal kan beviljas efter en bedömning av enheten för barn och unga på socialtjänsten.

Välkommen att höra av er!

Karin, Åsa och Lisa

Kraftkällan 031-724 85 07
kraftkallan@harryda.se