Kontakt
Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.
23 december 2016
Lyssna

1 333 mil på egna ben

400 elever från 16 olika klasser i kommunen har under hösten deltagit i tävlingen På egna ben. Utmaningen går ut på att samla poäng genom att gå, cykla eller åka kollektivt till och från skolan. Totalt har det blivit 1333 mil på egna ben.

Förutom att själva gå, cykla eller åka kollektivt till skolan, har eleverna även kunnat samla poäng genom att få föräldrar och syskon att göra samma sak. De har också kunnat samla poäng genom att genomföra  olika utmaningar under de fem veckor som utmaningen pågått.

I år var det klass 4C på Furuhällskolan som lyckades samla ihop flest poäng. Övningen Fyra hörn var en favorit i klass 4C. Övningen gick ut på att läraren läste upp ett påstående och eleverna fick ställa sig i det hörn som bäst stämde överens med deras åsikt.

Eleverna i klass 4C tycker att utmaningen På egna ben har
varit väldigt kul och spännande med roliga övningar. De tyckte det var roligt att klassen ansträngde sig och många fick också sina föräldrar och syskon att gå, cykla eller åka kollektivt.

Vinnande klassen 4C på Furuhällskolan har förutom en fin pokal fått 5000 kronor till klasskassan. Klass 4 på Vällsjöskolan och 5B på Djupedalsskolan kom på en hedrande andra respektive tredje klass. Båda klasserna fick 2500 kronor till klasskassan.

Kontakt

Hanna Dahlqvist, trafikingenjör
031-724 62 34
hanna.dahlqvist@harryda.se

Klass 4C på Furuhällskolan lyckades samla flest poäng i utmaningen På egna ben.

Klass 4C på Furuhällskolan lyckades samla flest poäng i utmaningen På egna ben.